1986 İzmir doğumlu olan Mutlu Arıcı, lisans eğitimlerini Girne Amerikan Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği (2009) ve Atatürk Üniversitesi Bilgi Yönetimi (2016) bölümlerinde tamamlamıştır.

Teknolojiye ve bilgisayara olan düşkünlüğünü çocukluktan gelen merakıyla yoğurup ilk adımlarını 2004 yılında yazılım alanına giriş yaparak başlatmıştır. Bu dönemlerden sonra web tabanlı uygulama geliştirmeye yönelik çalışmalarla normal web sitesi yerine, veritabanı destekli kompleks yapılar yazmaya ve yönetmeye yönelmiştir.

Gelişimlerine PHP, MySQL, CSS ve jQuery alanlarında devam etmektedir. Sözü geçen dillerin her birinin ayrı bir hakimiyeti olduğu varsayılan bu sektöre farklı bir bakış açısı ile  yönelmiştir. Tek dil seçeneği, kod yazım mantığına dayalı optimizasyon ve güvenlik üçgeni altında tecrübelere dayalı çalışmalar sürdürmektedir.

2007 yılından itibaren öğretmenlik ve yazılım mesleğini birleştirip “Uzaktan Eğitim” alanına da giriş yapan Arıcı; gerek Türkiye’de KOSGEB ve TUBİTAK destekli gerekse KKTC’de birçok bireysel, USAID (Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı) ve AB Destek Programı kapsamındaki projelerde yer almıştır.

2011 yılından günümüze ise sistemler arası entegrasyon, webservis, api, xml gibi alanlarla ilgilenmekte ve bu konuyla ilgili bir çok tamamlanmış ve süregelen projelerde yöneticilik yapmaktadır.